Edu-Punkt

Bezpieczne żywienie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych

Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za organizację żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych oraz żłobkach. W szczególności szkolenie dedykujemy intendentom, szefom kuchni w placówkach przygotowujących posiłki, kierownikom placówek również tym w których nie przygotowuje się posiłków, opiekunom i wychowawcom, szefom firm kateringowych oraz wszystkim tym, którzy chcą poszerzyć wiedzę z zakresu szkolenia.

Program szkolenia:

  1. Aktualnie obowiązujące przepisy prawne (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.)
  2. Układanie jadłospisów zgodnie z wymogami prawnymi
  3. Zasady GHP, GMP oraz system HACCP
  4. Zadania i obowiązki intendenta – jak je poprawnie wypełniać
  5. Podstawy żywienia dzieci, żywienie dzieci w wieku przedszkolnym, żywienie dzieci w wieku szkolnym 7-15 lat wraz z przykładowymi jadłospisami
  6. Techniki przygotowania dań zalecane w żywieniu dzieci i młodzieży
  7. Żywność przetworzona w diecie dziecka, produkty zalecane i niezalecane
  8. Stawka żywieniowa, zjadalność posiłków i przepisy prawne
  9. Jak ograniczyć sól i cukier przy jednoczesnym zachowaniu smakowitości dań

Szkolenie zostało zaplanowane jako zdalne przy wykorzystaniu platformy Microsoft Teams. Termin szkolenia: 31.05.2021 godz. 9.00, przewidywany czas trwania 5 godzin. Koszt szkolenia to 190,00 zł/brutto od osoby, płatność przed szkoleniem po otrzymaniu faktury. Wymagania sprzętowe to: dostęp do Internetu, przeglądarka Chrome lub Chromium dla osób korzystających z systemu Linux, dostęp do poczty elektronicznej, komputer, mikrofon, słuchawki. Zgłoszenia przyjmujemy poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres: edupunkt.slupsk@gmail.com do dnia 25.05.2021r

Formularz zgłoszeniowy do pobrania tutaj

Nasze referencje

Przewiń do góry