Szkolenie przeznaczone dla osób układających jadłospisy dla dzieci w szkole i przedszkolu. Żywienie dzieci w placówkach oświatowych w świetle „Norm żywienia dla populacji Polski i ich zastosowania 2020″ roku oraz „Zaleceń zdrowego żywienia” z dnia 17 października 2020 roku jako „Talerz zdrowego żywienia”. Absolutnie niezbędne kompendium wiedzy żywieniowej na nadchodzący rok szkolny.

Program szkolenia:

  1. Składniki odżywczych, minerały oraz witaminy w procesie odżywiania dzieci.
  2. Zasady planowania jadłospisów w placówkach oświatowych.
  3. Wymagania dotyczące posiłków przedszkolnych i szkolnych według obowiązującej ustawy z 2016 roku i norm żywienia z 2020 roku.
  4. Obliczenie i ustalanie jadłospisów dla poszczególnych grup wiekowych.
  5. Wartości kaloryczne produktów pakowanych i nie pakowanych. Oznaczenia na etykietach.
  6. Alergeny.
  7. Przykładowe jadłospisy dla dzieci.
  8. Najczęstsze błędy w planowaniu jadłospisów przedszkolnych i szkolnych.
  9. Programy komputerowe wspomagające układanie jadłospisów

Szkolenie zostało zaplanowane jako zdalne przy wykorzystaniu platformy Microsoft Teams. Termin szkolenia: 2.03.2022 godz. 9.00, przewidywany czas trwania 5 godzin. Koszt szkolenia to 350,00 zł/brutto od osoby, płatność przed szkoleniem po otrzymaniu faktury. Wymagania sprzętowe to: dostęp do Internetu, przeglądarka Chrome lub Chromium dla osób korzystających z systemu Linux, dostęp do poczty elektronicznej, komputer, mikrofon, słuchawki. Zgłoszenia przyjmujemy poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres: edupunkt.slupsk@gmail.com do dnia 24.02.2022r do godz. 12.00. Każdy uczestnik po zakończeniu szkolenia otrzymuje zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem MEN.

Formularz zgłoszeniowy do pobrania tutaj