System HACCP uznawany jest za skomplikowany i trudny do zrozumienia przez wszystkich, którzy pracują w gastronomii. Jednocześnie prawie każda kontrola działalności gastronomicznej zahacza o HACCP.

Szkolenie HACCP dla każdego dedykowane jest wszystkim osobom pracującym w gastronomii, żywieniu zbiorowym. Bez względu czy pracujesz w barze z fastfoodem, stołówce, restauracji, kuchni w szkole, szpitalu, domu pomocy społecznej lub gdzie indziej, gdzie przygotowujesz posiłki, to szkolenie jest dla Ciebie.

Szkolenie w formie online. Termin 5.04.2024r, godz. 9.00. Koszt szkolenia 450zł brutto.

Program szkolenia:

  1. Wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności i higieny żywności
  2. Znaczenie higieny osobistej w miejscu pracy
  3. Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i fizyczne
  4. Etapy łańcucha dostaw w gastronomii
  5. Zasady segregacji, utylizacji odpadów i zwalczania szkodników
  6. Obowiązki prawne przedsiębiorstw z branży spożywczej i osób mających kontakt z żywnością
  7. System HACCP- wprowadzenie, definicje, regulacje prawne
  8. Wdrożenie systemu do funkcjonowania
  9. Weryfikacja systemu HACCP
  10. GHP i GMP
  11. Analiza zagrożeń
  12. Identyfikacja i wyznaczanie krytycznych punktów kontroli.
  13. Metody nadzorowania i weryfikacji punktów krytycznych.
  14. Działania korygujące
  15. Przykładowe karty do pobrania

Wymagania sprzętowe do udziału w szkoleniu to: dostęp do Internetu, przeglądarka Chrome lub Chromium dla osób korzystających z systemu Linux, dostęp do poczty elektronicznej, komputer, mikrofon, słuchawki. 

Zgłoszenia przyjmujemy poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres: edupunkt.slupsk@gmail.com do dnia 28.03.2024r do godz. 12.00.

Każdy uczestnik po zakończeniu szkolenia otrzymuje zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem MEN.

Formularz zgłoszeniowy do pobrania tutaj.