System HACCP uznawany jest za skomplikowany i trudny do zrozumienia przez wszystkich, którzy pracują w gastronomii. Jednocześnie prawie każda kontrola działalności gastronomicznej zahacza o HACCP.
Szkolenie HACCP dla każdego dedykowane jest wszystkim osobom pracującym w gastronomii, żywieniu zbiorowym. Bez względu czy pracujesz w barze z fastfoodem, stołówce, restauracji, kuchni w szkole, szpitalu, domu pomocy społecznej lub gdzie indziej, gdzie przygotowujesz posiłki, to szkolenie jest dla Ciebie.
Szkolenie w formie online. Termin 5.04.2024r, godz. 9.00. Koszt szkolenia 450zł brutto.
Program szkolenia:
- Wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności i higieny żywności
- Znaczenie higieny osobistej w miejscu pracy
- Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i fizyczne
- Etapy łańcucha dostaw w gastronomii
- Zasady segregacji, utylizacji odpadów i zwalczania szkodników
- Obowiązki prawne przedsiębiorstw z branży spożywczej i osób mających kontakt z żywnością
- System HACCP- wprowadzenie, definicje, regulacje prawne
- Wdrożenie systemu do funkcjonowania
- Weryfikacja systemu HACCP
- GHP i GMP
- Analiza zagrożeń
- Identyfikacja i wyznaczanie krytycznych punktów kontroli.
- Metody nadzorowania i weryfikacji punktów krytycznych.
- Działania korygujące
- Przykładowe karty do pobrania
Wymagania sprzętowe do udziału w szkoleniu to: dostęp do Internetu, przeglądarka Chrome lub Chromium dla osób korzystających z systemu Linux, dostęp do poczty elektronicznej, komputer, mikrofon, słuchawki.
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres: edupunkt.slupsk@gmail.com do dnia 28.03.2024r do godz. 12.00.
Każdy uczestnik po zakończeniu szkolenia otrzymuje zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem MEN.
Formularz zgłoszeniowy do pobrania tutaj.